Doorgaan naar inhoud

Op de psychologie van klimaatverandering

Hoe gaan mensen psychologisch omgaan met kennis over de klimaatverandering?
Deze een uitstekend overzicht van recent onderzoek.
Het lijkt erop dat alarmerende berichten averechts. Er moet worden een handelingsperspectief, of dingen te veel overweldigend. Nauwkeuriger: lijkt er een dubbele binding zijn (psychologische catch-22) tussen (een) diepe bezorgdheid voor de planeet en (b) diepe bezorgdheid voor eigen levensstijl.
Het resultaat van deze double bind is apathie en shifting baselines, omdat de veranderingen te langzaam op menselijke schaal.
“Angst en hulpeloosheid, stelt een rapport van vorige week gepubliceerd door de American Psychological Association, in plaats van ambivalentie of apathie zijn de grootste barrières voor individuen actie te ondernemen.”
Krosnick en zijn collega's van Stanford University. Hun studie over attitudes met betrekking tot opwarming van de aarde, gepubliceerd 2006, vond dat 'mensen stoppen met aandacht voor een probleem als ze beseffen dat er geen eenvoudige oplossingen voor het ".
“Om pro-milieuacties ontkenners 'motiveren, communicatie moet zich richten op hoe de reductie-inspanningen een betere samenleving kan bevorderen, in plaats van zich te richten op de realiteit van de klimaatverandering en het afwenden van de risico's."
“Positieve Eerder dan angst gebaseerde Appeals effectiever Onder Sceptici "
“Katastrofisch Klimaat Retoriek Verhoogt Klimaat scepticisme "
“Angst gebaseerde Climate Appeals Fail "
Uw e-mailadres is nooit gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd *
*
*