Doorgaan naar inhoud

Grote Geschiedenis van de Anthropocene

“… wat grote geschiedenis kan doen is ons de aard van onze complexiteit en kwetsbaarheid en de gevaren die ons gezicht, maar het kan ook laten ons onze macht met collectief leren. Misschien moeten we de hele geschiedenis van het Universum overzien. Dus laten we het doen!”

(kijken op TED.com met interactieve transcript)

De presentatie van David Christian laat zien waarom de periode waarin we nu leven is het Anthropoceen worden geĆ«tiketteerd; voor de eerste keer in Big History mensheid is significant veranderen van de planeet. Christian legt uit hoe de voorwaarden voor het leven om te evolueren bijzonder zijn; parameters binnen 'Goldilocks te vallen’ grenzen, dat kan worden overtroffen. Het zou goed zijn we zijn in het proces van kruisen een aantal van deze grenzen.