Doorgaan naar inhoud

Finance Trust =?

Geld is macht. Het is een sociale constructie. In werkelijkheid, alle media van de uitwisseling zijn. Zodra je begint om iets in de handel tussen brood voor de vissen, you rely on a belief that the ‘something in between’, zoals goud of schelpen, krijgt op het einde je nog iets anders dat ongeveer gelijk zal zijn aan de waarde van het ding je het geruild voor.

Geld – in welke vorm dan ook – Ook is een middel om de macht; het kan kopen je spullen van anderen (het verhogen van uw statuut, plezier en zorgen voor uw voortbestaan) en het kan kopen jullie – zo niet als slaven, het kan in ieder geval koopt u hun tijd. Deze bevoegdheid bestaat zo lang als u redelijkerwijs kunt geloven je geld toch de moeite waard is. Zodra je iets van waarde hebben, met inbegrip van geld, je bent blootgesteld aan de volatiliteit van de verliezen.

Zolang de verspreiding van het geld evenwichtig is, Het is zeer nuttig, omdat de handel is ongelooflijk vereenvoudigd. Je zou niet willen gaan zonder geld, en toen afgeschaft nieuwe vormen van zal onmiddellijk worden uitgevonden.

Want geld is een sociale constructie, het moet sociaal worden beheerd. Het beheren van geld heeft enorme impact, since the power to control money effectively constitutes huge power over other people. The value of money therefore should be a common good.

Geld is een goede als alle andere, in de zin dat als er meer van dit is het relatieve waarde zal krimpen. Het creëren van meer geld krimpt zijn waarde. Controlling the amount of money in an economy is crucial. If the money devaluates, iedereen verliest – behalve voor hen met schulden.

Dus hoe heeft geld gecreëerd? Met andere woorden:, hoe heeft het geloof dat geld vormt groeien waarde? Aanvankelijk, something limited available and durable was used, als goud. Indien opgeslagen in banken, het papier zeggen dat je in handen werd het een ruilmiddel. Zolang je gelooft het papier terug kon worden verhandeld voor goud, zijn waarde zou houden. In 1971, in de Verenigde Staten de koppeling tussen goud en geld werd afgeschaft. Meer geld kunnen worden gecreëerd – zolang de mensen nog geloofden in zijn waarde.

Banken niet alleen op te slaan geld. Wat zou je doen als je een bankier en had al dat geld liggen? Waarom niet lenen het uit en vraag wat rente? Dit is wat er gebeurt. Banken moeten hun eigen geld te lenen, maar kunnen wel tegen een lagere rente – bij centrale banken. Ze kunnen opnieuw lenen het, zo lang als ongeveer tien procent van de leningen worden gehouden als onderpand. Het is alleen maar vertrouwen erop dat niet iedereen terug zal komen om hun spaargeld waarmee de banken te lenen meer dan ze daadwerkelijk krijgen.

Europa heeft een central bank in Frankfurt, dat eigendom is van de nationale regeringen (via hun respectieve handen van de overheid de centrale banken die allen niet-overdraagbare aandelen). De Amerikaanse centrale bank, de FED, is geen eigendom van de overheid, maar door particuliere bedrijven.[1]

Ik beschouw het prive-eigendom van de Amerikaanse centrale bank een structureel probleem bij het handhaven van een betrouwbaar monetair systeem.

Vertrouwen moet worden gekoesterd. Terwijl de financiering van, met zijn cijfers en berekeningen, kan er zo uitzien harde wetenschap, de uiteindelijke basis is geloof en vertrouwen. Dit geldt ook voor leningen; een bank leent normaal gesproken geld uit als en alleen als het gelooft zul je in staat om het terug te betalen. Met een hypotheek, via je salaris, en in het geval van zakelijke investeringen door middel van de opbrengsten die kunnen worden verwacht. Maar de zaken inkomsten zijn nooit zeker. Hoe goed risico's worden beoordeeld, er is altijd een kwestie van vertrouwen bij.

Dit vertrouwen is misschien wel de ultieme algemeen belang. Als dit vertrouwen wordt geschonden, het financiële systeem stort en daarmee ook de handel systemen die verantwoordelijk zijn voor de cruciale aspecten van de samenleving, zoals voedseldistributie.

De vraag is: hoe kan deze essentiële vertrouwen te handhaven tegen de enorme krachten die bij het hebben en controleren geld?

  1. [1]In theorie is de FED is een publiek-private samenwerking, maar in de praktijk de meeste macht en alle aandelen berusten bij particuliere aandeelhouders, voornamelijk banken. Zie voor een niet uitzonderlijk goed gedocumenteerd, maar heel duidelijk overzicht van de structuur van de FED: http://www.globalresearch.ca / index.php?context = va&hulp = 10489